Bijeenkomsten

 

Korte samenvatting ALV OCDM 3 april 2017

Op 3 april gingen de ondernemers van OCDM de volgende uitdaging aan: “Op welke manier kunnen wij de samenwerking faciliteren die nodig is om met de Nederlandse MaaS aanbieders internationaal een leidende positie in te nemen?”. De leden en sprekers deelden de volgende inzichten:

Bestuurlijk: Monique Verhoef, procesbegeleider van de Mobiliteitsalliantie van zeventien Toonaangevende Nederlandse organisaties, de dominante beïnvloeder van het komende regeringsbeleid. Zij stelt dat transitie van de Nederlandse mobiliteit is gestart. Haar alliantie biedt concrete bouwstenen: stel een Minister van Mobiliteit aan, combineer OV slimmer, en start met betalen voor gebruik.

Internationaal: Nick Juffermans, programmaleider MaaS bij Connekt, heeft in Scandinavië kennisgemaakt met Whim en UbiGo. De Whim app draait op kleine schaal in Helsinki. Transdev zal Whim eind dit jaar in Amstelland Meerlanden introduceren.

Nationaal: Gelukkig stuwt Connekt ook de Nederlandse MaaS aanbieders, leden van OCDM, op in de vaart volkeren met het MaaSifest en de Taskforce Maas, waarin wethouders Pieter Litjens van Amsterdam en Pex Langenberg van Rotterdam deelnemen.

MaaS in Nederland: Chrétienne Hoek, directeur van BNV Mobility toont de roadmap van het Turrn platform: nu vooral gericht op werkgevers als AMC, later ook op consumenten. Martin van Overbeeke, directeur van de Mobiliteitsfabriek, herinnert ons dat Nederland leidend in de wereld is, met 14 jaar operationele MaaS diensten, gestart met Mobility Mixx en de NS Businesscard. Martin breidt het spectrum van zijn zakelijke mobiliteits-klanten uit en neemt met de dienst Tripkey de eerste stap naar MaaS voor consumenten. Jos Mens vat samen: “Als je echt wenst samen te werken moet je je deuren openzetten en voorbij je eigen belang kunnen kijken.”

Conclusie: De transitie van de Nederlandse mobiliteit is gestart en OCDM zal zich inspannen om haar leden te faciliteren de kansen die dit biedt in samenwerking te verzilveren.

 

Collage_ALV_OCDM_042017

 

 

 

 

 

 

 

 

Met vriendelijke groet,
Namens het bestuur van OndernemersCollectief Duurzame Mobiliteit

 

Marleen
Marleen Zuijderhoudt
Voorzitter